דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
Personas פרסונות

וולה

צרפת

וינסנט וולה

בן למשפחת מסעדנים שקשר את חייו לצד המתוק של עולם האוכל והפך לשוקולטייר עטור שבחים ופרסים

אלוף העולם בפטסרי

את אהבתו לבישול ולאפייה גילה שף קונדיטור וינסנט ואלה עוד בצעירותו, כשעבד בחופשות ב־Villa Dilecta, מסעדה מכוכבת במערב צרפת ששייכת להוריו. בגיל 15 החל ללמוד ייצור גלידה וקינוחים אצל בעלי מקצוע מובילים בצרפת והתמחה במשך שלוש שנים בייצור שוקולד משלב הפולים ועד למוצר הסופי (Bean to Bar). בשנת 2011 זכה ואלה במקום שני בתחרות לפיסול בשוקולד, ונדבק עוד יותר בחיידק היצירה. בשנת 2015, בגיל 27, זכה ואלה בתחרות World Chocolate Masters שהתקיימה בפריז. בשנת 2008 פתח ואלה בית ייצור שוקולד ובמקביל הוא עוסק בייעוץ והוראה.

הישגים בולטים: אלוף העולם בפטסרי לשנת 2015

 

Chocolaterie Vincent Vallée

2 bis Allée Titouan Lamazou, 85340 Les sables d’olonne

+33 2 51 23 87 62

https://vincentvallee.fr/en/

עוד פרסונות שיעניינו אותך