דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
Personas פרסונות

רוז'ה

צרפת

פטריק רוז'ה

בן לחקלאים שנכנס למטבח המקצועי כנער ועבד לצד מיטב השפים, כשפתח את השוקולטרי שלו קצר שבחים. ידוע בפסלי השוקולד המרהיבים שלו

האומן הטוב ביותר בצרפת

ממתקי השוקולד עתירי הדמיון שהוא יוצר, בייחוד פסלים מרהיבים שיצר בין היתר למעצב האופנה ז’אן פול גוטייה ולמוזיקאי יאניק נואה

לצד פירוט על ממתקי השוקולד היפהפיים שהוא יוצר, מופיע באתר של השוקולטייה פטריק רוז’ה סרטון שלו רכוב על אופנוע ספורט. מתברר שאופנועים הם העיסוק המשני שלו, “הניצוץ שבין רגש לשלמות”. רוז’ה נולד בכפר קטן בחבל הלואר, כשגן הירק והלול שהוריו טיפחו משמשים עבורו מקור השראה וכך גם נסיעותיו בעולם במהלכן הוא בוחר חומרי גלם איכותיים.

את צעדיו הראשונים במטבח מקצועי הוא עשה בגיל 16, כשעבד תחת שפים מנוסים בצרפת, שווייץ, מונקו וספרד. בשנת 1977 הוא פתח עסק עצמאי “כדי להיות הבוס של עצמי וללא כל מגבלות”. בשנת 2000 זכה רוז’ה בתואר Meilleurs Ouvriers de France – האומן הטוב ביותר בצרפת, והוא בן 32 בלבד. ממתקי השוקולד עתירי הדמיון שהוא יוצר, בייחוד פסלים מרהיבים שיצר בין היתר למעצב האופנה ז’אן פול גוטייה ולמוזיקאי יאניק נואה, הקנו לרוז’ה את הכינויים “האלכימאי” ו”ווילי וונקה של השוקולד בפריז”. לדוגמה, לרגל 20 שנה לנפילת חומת ברלין הוא יצר ממתקי שוקולד בצורת מקטעים של החומה, כולל כתובות הגרפיטי הנלוות.

הישגים בולטים: זכה בתואר Meilleurs Ouvriers de France – האומן הטוב ביותר בצרפת, והוא בן 32 בלבד

Patrick Roger

עוד פרסונות שיעניינו אותך