דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
Personas פרסונות

ז'נה

צרפת

ז'אק ז'נה

מסעדן שהחליט לעבור לשוקולד, לימד את עצמו את רזי המקצוע תוך כדי עבודה, פתח בוטיק משלו והפך להצלחה

״אני אף פעם לא הולך לעבודה. בכל יום אני עושה את מה שאני הכי אוהב״

קשה להאמין, אך מכל המקומות שבעולם החל השוקולטייר ומחבר ספרי האוכל ז’אק ז’נה את הקריירה המקצועית שלו דווקא בבית מטבחיים. המשך הדרך מתאפיין באותה מקוריות: ז’נה מעולם לא למד בישול ואפייה אך פתח מסעדה ראשונה בגיל 28. בגיל 33 הוא התמנה לתפקיד שף־קונדיטור ראשי בבית ייצור השוקולד La Maison du Chocolat. בשנת 2008 הוא פתח את הבוטיק הראשון שלו ברובע מארה בפריז, ושנתיים אחר כך נבחר על ידי Club des Croqueurs de Chocolat לאחד מהשוקולייטרים הטובים בצרפת.

“אני אף פעם לא הולך לעבודה. בכל יום אני עושה את מה שאני הכי אוהב”, מציג ז’נה את המוטו שלו ואת התשוקה שמובילה לייצור ממתקי שוקולד שמוגשים בהוטל קריון (Crillon), פלאזה אתנה ובתי המלון נוספים ברמה הגבוהה ביותר בפריז.

הישגים בולטים: חביב המבקרים, נבחר לאחד מעשרת השוקולטיירים הטובים בצרפת על ידי מועדון הנוגסים בשנת 2010

La Chocolaterie de Jacques Genin

עוד פרסונות שיעניינו אותך