דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
Personas פרסונות

קלמנוביץ'

ישראל

יערה קלמנוביץ'

יערה קלמנוביץ' עזבה את עולם המשפט לטובת יצירת יער קסום ופלאי של שוקולד טבעי, כשר ויצירתי

יער הקקאו

יצורי יער פלאיים, טבעיים (וכשרים). יערה קלמנוביץ’, יער הקקאו

מה זה שוקולד בשבילך?
אהבה, תשוקה, יצירה, יצירתיות ויצריות.

מהו הזיכרון הראשון שיש לך משוקולד?
סבתא שלי בתיה, שהייתה האדם הקרוב אליי בעולם, הייתה נותנת לי נשיקולדה – חטיף טבלאות שוקולד קטנות ונהדרות של עלית (שכבר לא מייצרים היום). הן היו בשבילי ממש כמו נשיקות ממנה. נשיקות נשיקולדה מסבתא.

מה הביא אותך להיות שוקולטיירית (למה דווקא שוקולד)?
במשך שנים תחום העיסוק שלי היה עריכת דין, הכנתי שוקולד ולמדתי את תחום השוקולד כתחביב. אחרי שחוויתי לידה שקטה שהייתה קשה וטראומטית, המשבר גרם לי ולבן הזוג שלי גיא לשאול את עצמנו שאלות קשות לגבי תפקידנו כאן בעולם ומה אנחנו באמת רוצים לעשות בו. גיא הלך ללמוד רפואה (היום הוא רופא אונקולוג), וגם אני החלטתי שאני רוצה להגשים חלום ולעסוק במתוק. יצאתי מעולם המשפט האכזרי, המרושע והציני והקמתי לפני כעשור מפעל שוקולד. היום אני עוסקת בלעשות טוב לאנשים ולעצמי ולא במריבות ובהאשמות.

מה הם מקורות ההשראה שלך?
כתבתי כבר על סבתא בתיה שלי, שהייתה בשלנית ואופה. היא הייתה מקור ההשראה הראשון שלי. אני דתייה ושומרת כשרות, לכן כשהתחלתי לעסוק בשוקולד גיליתי שחסרים לי מוצרים בתחום הקונדיטוריה והשוקולד, וכך התחלתי לשאוב השראה מיצרנים קטנים שמאמינים בדרך תזונתית, ערכית או דתית ומצליחים לייצר מזון מעולה בהתאם אליה ולמרות ההעדר של חלק מחומר הגלם, למשל משק אחיה, יקב פסגות, מגדלים וחקלאים אורגניים ומסעדות טבעוניות.

מי הם השוקולטייר/ים שהכי השפיעו עליך?
בתחום השוקולד למדתי רבות שוקולטיירים צרפתים ובלגים ידועים כמו פייר הרמה (Pierre Hermé) ופייר מרקוליני (Pierre Marcolini) שהצליחו לייצר קווי שוקולד מיוחדים ויוצאי דופן, אבל יותר מכל השפיע עליי מוטי פרנגלר, המורה שלי לשוקולד – שוקולטייר מבריק שעוסק בתחום כתחביב עשרות שנים וניהל קבוצת שוקולטיירים בתפוז (לפני עידן הפייסבוק), זכה בפרסים רבים ולמעשה לימד אותי ולמד איתי את כל מה שאני יודעת (כמעט).

מהי טביעת האצבע שלך כשוקולטיירית (איך מזהים את השוקולד שלך, מה מאפיין אותו מבחינת טכניקה, סגנון וכדומה)?
קל לזהות את השוקולד שלנו לפי העיצוב המיוחד – חיות יער מצוירות ביד שמלוות את כל הקופסאות ומוצרי האריזה שלנו. כל השוקולדים והפרלינים שלנו טבעיים לחלוטין אפילו השוקולדים הצבעוניים שעשויים מפירות, ירקות או אגוזים – שוקולד מנגו כתום, פיסטוק ירוק, תות ורוד וקסיס סגול (שוקולד עגבנייה אדום וסלק סגול נמצאים כרגע בשלבי פיתוח ויהיו מוכנים לקראת פורים). הפרלינים שלנו מיוצרים בשיטה הבלגית (בתבניות) בשונה מהשיטה הצרפתית (טבילה לציפוי).

מהו השוקולד הכי מוזר שטעמת?
שוקולד זיתים שחורים. זה היה נפלא. שכחתי לציין קודם, אבל גם הוא מתוכנן לקראת פורים.

מהו השוקולד הכי טעים שאכלת?
פרלין פסיפלורה שהגה מוטי פרנגלר השותף שלי – שעשוי מעטפת מרירה דקיקה (70 אחוז מוצקי קקאו משוקולד של וולרונה גרנד קרו) ומלית פסיפלורה טרייה, שמנת ושוקולד לבן. השילוב הזה יוצר עונג מתפוצץ של טעמי מר, חמוץ ומתוק.

מהו השוקולד הכי מוזר שהתבקשת להכין אי פעם?
פרלין קיגל ירושלמי. כמו פרלין קרמל מלוח אבל בתוספת פלפל שחור. בעבר ביקשו גם שוקולד פסטו עם שום צנובר שמן זית מלח ים ובזיליקום.

למי הכי היית רוצה להכין שוקולד?
לסבתא בתיה שכבר לא איתנו (ואני לא מפסיקה להתגעגע אליה).

איך אנשים מגיבים לשוקולד שלך? האם יש תגובה שחוזרת על עצמה מאנשים שטועמים את השוקולד שלך?
זה הדבר הכי מוזר… לא, הכי מיוחד… לא, הכי טעים שטעמתי בחיי.

מכל הפרלינים ומוצרי השוקולד שלך – מהו הפרלין האהוב עלייך ביותר ולמה?
פרלין פסיפלורה בשוקולד מריר של מוטי שאנחנו מייצרים – פיצוץ הטעמים שממלא את הפה במר, במתוק ובחמוץ לא מפסיק לרגש אותי.

 

יער הקקאו

עוד פרסונות שיעניינו אותך