דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו רגע מתוק של עלית
לוגו רגע מתוק של עלית
Personas פרסונות
ברונו

ישראל

יוליה פרגר

מפעל שוקולד קטן ואיכותי ברחובות, שמייצר פרלינים וממתקי שוקולד במשלוחים לכל הארץ

ברונו שוקולד

פרלינים מיוחדים של ברונו שוקולד

מה זה שוקולד בשבילך?

שוקולד זה היום יום שלי. אני אוהבת שוקולד, אני אוכלת שוקולד כל יום (וכל היום) ואני מתפרנסת משוקולד. הכל אצלי סביב שוקולד כבר קרוב ל-15 שנים.

מהו הזיכרון הראשון שיש לך משוקולד?

אין לי איזשהו זיכרון ילדות או אחר. שוקולד לא היה נגיש יותר מדי במקום בו גדלתי. הוא נכנס לחיים שלי בהדרגה, לאט, אבל בטוח.

מה הביא אותך להיות שוקולטיירית או: למה דווקא שוקולד?

אחרי שסיימתי תואר במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, לא בדיוק הבנתי מה אני יכולה לעשות עם זה. עבדתי כפקידת שירות במרצדס ואת כל מה שהרווחנו אני ובעלי בזבזנו על טיולים בחול. בגיל 25 כבר ראיתי חצי עולם. כשאתה מטייל במדינות אחרות ונחשף לתרבויות שונות, אתה מתחיל לגלות עניין באוכל, מתחיל לטעום, להתעניין, לגלות. החנויות שוקולד בחול מאוד משכו אותי, הן לרוב היו קטנות, עם חווית קניה " אינטימית" , סוג של מועדון נחשב, ומי שקונה בהן, נהיה חלק מהקסם הזה. באחד הטיולים פשוט נפל לי האסימון שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים. להכין שוקולד ולאכול אותו.

מי הם השוקולטייר/ים שהכי השפיעו עלייך?

אני לא יכולה לשים אצבע על אומנים ספציפיים. יש את השוקולטיירים הוותיקים כמו רישר, ג'אן פול אווין, פטריק רוג'ה לאחרים רבים מהאסכולה הצרפתית ,הם הביאו את המקצוע לרמה של אומנות, החל מהחומרי גלם ועד מיתוג, אריזה וחווית קניה. היה לי גם מזל גדול לטייל ביפן בתקופת הוולנטיין ושם נחשפתי להרבה שוקולטיירים מקומיים וזה היה קרנבל של טעמים וצבעים שטרם הכרתי וזה היה מרהיב.

מהי טביעת האצבע שלך כשוקולטיירית?

אני חושבת שיש לי יכולת טובה לחבר בין טעמים חדשים מצד אחד, ומצד שני לא לקחת את זה רחוק מדי, אלא להנגיש טעמים חדשים לציבור רחב של לקוחות.  אני יכולה לדמיין טעם עוד לפני שאני רוקחת אותו. וכן, יש לנו בחנות טעמים לא שגרתיים שאכן מבוקשים יותר מהקלאסיקות.

מה הם מקורות ההשראה שלך? 

כל דבר. ממש. חטיף חדש שהבן שלי קנה, קרם ידיים, ריח של פרחים, תבלינים, עשבים.

מהו השוקולד הכי מוזר שטעמת ?

שוקולד מריר עם בצל מקורמל. נחמד בשביל לטעום פעם אחת. לא הייתי חוזרת לקנות אותו על בסיס קבוע.

מה השוקולד הכי מוזר שהתבקשת להכין אי פעם? 

פרלין עם קוויאר. דוחה, אני מודה.

למי הכי היית רוצה להכין שוקולד? 

אני אוהבת להכין שוקולד ללקוחות החוזרים שלנו.  רוב הלקוחות באים אליי על בסיס שבועי ולכל אחד מהם יש פרלין מועדף. וזה הכי מחמם את הלב להכין להם.

מכל הפרלינים ומוצרי השוקולד שלך – מהו הממתק האהוב עלייך ביותר ולמה? 

ביום יום אני אוכלת את הדברים הקלאסיים, כמו טראפל רושה, טראפל שמפניה, קליפות תפוז בשוקוד מריר. או סתם מנשנשת שוקולדים כמו אוקואה או אלונגה של ברי , או אראגואני של וולרונה. מזה אף פעם לא נמאס לי.

 

ברונו שוקולד

עוד פרסונות שיעניינו אותך