דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
Personas פרסונות

כהן

ישראל

איקה כהן

איקה כהן מכינה שוקולד עדין ויצירתי שקוטף פרסים בכל התחרויות הנחשבות בעולם זה 16 שנה, הכל התחיל מפסק זמן אחד בלתי נשכח

איקה שוקולד

מסורת צרפתית מוקפדת ותעוזה ישראלית. איקה כהן, איקה שוקולד

מה זה שוקולד בשבילך?

חלק בלתי נפרד ממני.

מהו הזיכרון הראשון שיש לך משוקולד?

אימא מעירה אותי משינה עם שתי כוסות שוקו חם, אני שותה אותן זו אחר זו בעינים עצומות.

מה הביא אותך להיות שוקולטיירית ולפתוח את איקה שוקולד? (למה דווקא שוקולד)?

בגיל 27, אחרי כמה שנים של עבודה כטכנאית סאונד בטלוויזיה, יצאתי לטיול ארוך, טיילתי באוסטרליה ובזמן שכולם סביבי דיברו על יעדים לטיולים, אני עברתי בחנויות שוקולד, המלצתי לאנשים על שוקולד שכדאי לרוץ לטעום. אז הבנתי שבוערת בי התשוקה לדבר ושהייתי רוצה לעסוק בזה. התחלתי כאוטודידקטית והמשכתי ללמוד עוד ועוד מספרים, אינטרנט ושוקולטיירים מנוסים. קלוד בן סימון (בוטיק סנטרל) היה המורה הראשון שלי ואחריו רשימה ארוכה של שוקולטיירים בצרפת.

מה הם מקורות ההשראה שלך?

מה שסובב אותנו ביום יום, השראה נמצאת בארוחת ערב טובה, על לוח מודעות, פסקה בעיתון, סצנה מסרט. השראה מונחת לפתחנו כל יום וכל היום.

מי הם השוקולטייר/ים שהכי השפיעו עלייך?

התלמדתי, התמחתי ועבדתי עם כמה שוקולטיירים בצרפת שהשפיעו עליי מקצועית ואישית ומכל אחד לקחתי משהו: מז’אק ז’נה את האמירה: “עשי שוקולד כאילו את עושה אותו לאהוב לבך”. פטריק רוז’ה אמר לי: “בואי ואלמד אותך איך להחזיק מטאטא” (סיפור אמיתי) – למדתי. מישל שודן נוהג היה לומר אין כבד מדי, אין חם מדי. ג’יל מרשל לימד אותי כי פגמים הם חלק מעבודת יד ואין מה לפחד מהם, ובכלל בהתנסויות שלי בשוקולטרי הצרפתי למדתי לא רק על שוקולד אלא על הרבה מעבר לו – למדתי על תרבות וקודים.

כשוקולטיירית, מהי טביעת האצבע שלך (איך מזהים את השוקולד שלך, מה מאפיין אותו, טכניקה, סגנון וכו’)?

טכניקה וסגנון צרפתיים, קו נקי הן בטעמי הפרלינים והן באריזה ודגש על אסתטיקה.

מהו השוקולד הכי מוזר שטעמת?

שוקולד עם תולעים, שוקולד עם טבק, שוקולד עם תבלין סטייק.

מהו השוקולד הכי טעים שאכלת אי פעם?

פסק הזמן הראשון שלי – הייתי בת 6 או בת 7 והרגע, ההתענגות על הטעם נצרבו בחיי. הפעם השנייה הייתה כשטעמתי את הפרלינה של פטריק רוז’ה בפרלין הרושה שלו, מאז אני מכורה.

מהו השוקולד הכי מוזר שהתבקשת להכין אי פעם?

פפריקה מעושנת וטקילה, מלפפון וג’ין, קרמל תפוז עם הבנרו. לא התבקשנו אלא בחרנו להכין את זה.

למי הכי היית רוצה להכין שוקולד?

לו אנדריאס סלומה, מושא אהבתו של ניטשה. הייתי שמחה לשבת איתה על שוקולד לשיחה על החיים.


איך אנשים מגיבים לשוקולד שלך? האם יש תגובה שחוזרת על עצמה מאנשים שטועמים את השוקולד שלך?

רק שתדעו שהשוקולד שלכם עושה אנשים מאושרים. יו, אני מרגיש בפריז, סופסוף שוקולד אמיתי!


מכל הפרלינים ומוצרי השוקולד שלך – מהו הממתק האהוב עלייך ביותר ולמה?

רום מרציפן. הוא תמיד נכון לי, פורט לי על זיכרונות מהסטאז’.

 

איקה שוקולד

יד חרוצים 11, תל אביב יפו

03-688-0440

https://ikachocolate.com/he/

עוד פרסונות שיעניינו אותך