דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד

ויוה אספנייה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בברצלונה ומדריד

Cacao Sampaka
Moulin Chocolat
Oriol Balaguer
Enric Rovira
Chocolat Factory
Chök
Petritxol Xocoa
Bubo

ויוה אספנייה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בברצלונה ומדריד

תת כותרת ויוה אספנייה דוגמא

Cacao Sampaka

Sergio Gil השוקלטייר הראשי של בית סמפקה קקאו מוביל את הייצור מתוך הפילוסופיה אשר מתוכה נוסד בית השוקולד הזה בשנת 2000 – השאיפה לחשוף את תרבות הקקאו והשוקולד לקהל.
המקום והמתוקים: פולי קקאו מובחרים נרכשים בוונצואלה ואקוודור ועוברים עיבוד ידני וללא תוספים שהופך אותם למוצרי שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים במיוחד. הטעם שלהם מריר ועוצמתי והמתיקות מתונה – מוסיפים להם כמות מזערית של סוכר רק לאיזון הארומות. בבית הקפה הצמוד לחנות אפשר לעצור לכוס קפה ולהתוודע למגוון רחב של מוצרי שוקולד: טבלאות שוקולד חד זני ממקסיקו, קונגו והונדורס; קולקציה בהשראת תבלינים וקקאו מיבשת אמריקה; טראפלס מתובלים במלח מאיביזה; טבלאות שוקולד רובי ורוד חמוץ־עדין, שוקולד ללא סוכר, ממתקי שוקולד וקונפיטורות.

בשלל הטעמים אפשר למצוא מציאות לא שגרתיות כגון שוקולד חלב, עוגיות וטופי, ממרח שוקולד ושמן זית וקולקציית טבלאות שמוקדשת לאמן הספרדי גאודי. מלבד סניפים במדריד מחזיקה הרשת בבוטיקי שוקולד בברצלונה, ולנסיה, ליסבון, ריאד, טוקיו ואוסקה.

לסמפקה מספר סניפים בספרד. רשימת הכתובות כאן

cacaosampaka.com

Moulin Chocolat

השף קונדיטור ריקרדו מרטינז (Ricardo Martínez) בעלי Moulin Chocolat, פתח את החנות שלו ב-2006 וזכה להצלחה מידית. מרטינז שואב השראה ממסורות הקונדיטוריה בצרפת ובאיטליה והמקרונים שלו נחשבים לטובים במדריד. השוקולד שהוא מכין מתאפיין בשילובי טעם יצירתיים ומושפע מאוד מעולם הקונדיטוריה.

המקום והמתוקים: קרואסון ובריוש על בסיס חמאה מצטרפים לגלידות מתוצרת בית ולפנטונה – עוגה איטלקית חגיגית ומיוחדת. העוגות והשוקלדת מוצגים בוויטרינה מהודרת: טראפלס במגוון טעמים, מקרונים, טארטלטים מפירות טריים, אקלרים מעוטרים בפניני שוקולד ועוגיות מצופות שוקולד. חובבי שוקולד ממליצים לא לפספס את ה־Puy – יצירת שוקולד מושחתת ממוס שוקולד אוורירי משובץ בתותים קצוצים ומצופה בגנאש שוקולד. באותה הזדמנות מומלץ לטעום Orangettes – תפוזים מצופים בשוקולד מרירולא לפסוח על השוקולד למריחה בטעם דובדבני אמרנה.

אל תפספסו: חובבי שוקולד ממליצים לא לפספס את ה־Puy מוס שוקולד אוורירי משובץ בתותים ומצופה בגנאש שוקולד

 moulinchocolat.com

Oriol Balaguer

שבע שנים במסעדת אל בולי ושלל תארים מציבים את אוריול בלגר בצמרת רשימת השף־קונדיטורים בספרד.מלבד מומחיות בשוקולד, מבחירת הפולים ועד לתוצר הסופי, בלגר מאופיין בגישה אמנותית יוצאת דופן. שילוב של דמיון, עדינות ורגישות הופכים את עבודותיו ליצירות אמנות מתוקות, ולקנבס שעליו הוא מצייר ביד חופשית טעמים, מרקמים וארומות.

המקום והמתוקים: על המדפים בכל אחד מששת בוטיקי השוקולד של ברגל במדריד ובברצלונה מונחות קופסאות מעוצבות בקו נקי ובתוכן ממתקי שוקולד מעודנים: שוקולד חלב במילוי ריבת חלב, שוקולד מריר 80 אחוז מתערובת פולים מוונצואלה, אקוודור וטרינידד, שקדים מצופים בשוקולד וטבלת שוקולד לבן לילדים בארומות חלב ווניל, באריזה שמדמה פלטת צבעים של אמן. מלבד שוקולד תוכלו לרכוש בבוטיקים עוגות ויטרינה וקינוחים מרהיבים, גלידות מתוצרת בית, ממתקים ומאפים. הקרואסון שבלגר מכין זכה בתואר הקרואסון הטוב ביותר בספרד לשנת 2014.

לברגל 6 סניפים בברצלונה ובמדריד. רשימת הכתובות כאן

oriolbalaguer.com

 

Enric Rovira

אנריק רובירה יליד ברצלונה למד את אמנות האפייה וייצור השוקולד מאביו. להוריו הייתה מאפיה מסורתית שייצרה לחמים, מאפים ועוגות, ושם הוא בילה את חופשותיו מבית הספר. באמצעות השוקולד גילה רובירה הצעיר שהוא יכול לתת ביטוי לנטיותיו האמנותיות, אך בתום הלימודים הוא נרשם לאוניברסיטה ללימודי מדעי המחשב. לאחר זמן קצר הבין ריברה שעתידו אינו מול המסך, והוא החל ללמוד קונדיטוריה תוך כדי עבודה עם שף קונדיטורים מספרד וצרפת.

המקום והמתוקים: בשנת 1993 פתח ריברה את החנות הראשונה שלו, שבה תפס השוקולד את מרכז הבמה. יצירותיו של ריברה מייצגות את הזרם המודרני בתעשייה מבחינת נראות ועיצוב, בד בבד עם כיבוד מסורת ייצור השוקולד בברצלונה. לצד טבלאות וממתקים ניתן למצוא קולקציית שוקולדים בשילוב שמנים אתריים בהשראת בשמים ו”פיצה מרגריטה” משוקולד לבן בתוספת עגבניות ובזיליקום.

בסופו של דבר חזר ריברה לאקדמיה בשיתוף פעולה במחקר שערכה אוניברסיטת ברצלונה על השפעת הטמפרטורה על גבישים בשוקולד.

enricrovira.com

הרשת הקטנה לקחה את שמה משילוב בין קקאו בקטלנית וקקאו בספרדית. היא נפתחה לפני מאתיים שנה ועובדת בשיטות ובמכשור עתיק במטרה לשמר את מסורת שתיית הקקאו שהייתה בזמנים עברו ממש טקס יומומי בבתי האצולה והבורגנות (ממש כמו תה המנחה האנגלי).

המקום והמתוקים: הסניף הוותיק והראשון בברצלונה ממוקם ברחוב Petritxol ברובע הגותי העתיק של ברצלונה ספוג בניחוח שוקולד. במשך שנים רבות הוגשו בבתי הקפה ובדוכנים ספלי שוקולד חם, שבלעדיהם אף ביקור בעיר אינו מושלם, אחות קטנה יש גם בעיירה סנט קוגאט דל ואייס. Xocoa היא גלגול מודרני של מסורת השוקולד בספרד, חנות מעוצבת שמוקדשת כולה למתוקים ומגישה שוקולד כחוויה אופנתית ובלתי נשכחת. טעמי השוקולד מיועדים להיחרט בזיכרון, למשל שוקולד במילוי רוזמרין, לימון־ורבנה, פלפל ג’מייקני ותה ירוק בתוספת פצפוצי אורז ואגוזים. בחלל הצמוד לחנות פועל בית קפה קטן שהוא בועה של שקט בהמולה של ברצלונה. זה המקום לתת לגוף ולנפש לנוח על שוקולד חם מעוטר בקצפת וצ’ורוס פריכים או מאפה מתוצרת בית. בית הקפה מחולק לשלושה חדרים שלכל אחד מהם היסטוריה ואופי משלו, וזו בהחלט סיבה לחזור לכאן שוב ושוב ושוב.

Chocolat Factory

השוקולטייר Michel Laline נוד בבלגיה ועד גיל 45 עסק בכלל באריטקטורה. השוקולד היה הסבה מקצועית שהצליחה מעל למשוער.

המקום והמתוקים: הסניף הראשון (מתוך ה-10 שנפתחו בספרד מאז הוקם המותג בשנת 1997) ממוקם בברצלונה בשכונת איישמפלה הרומנטית.  החלל הנוסטלגי מזכיר חנות מכולת קסומה. על המדפים מצטופפים שוקולדים ופרלינים, תפוזים מצופים בשוקולד, ממרחי שוקולד ובובות שוקולד ועוד ועוד. טראפלס במילוי אייריש קופי, קסיס, ליקר קואנטרו וקרם ברולה מונחים לצד שוקולדים בצורת פרח ולב, עלה, גיטרה וכינור ואפילו קלפי משחק.

מי שאוהבים את השוקולד שלהם מסורתי יותר ימצאו עושר רב במדף הטבלאות: שוקולדים באחוזי קקאו גבוהים, שוקולד במילוי קרמל ומוקה ושוקולדים חד זניים מג’אווה וסן תומא. לפני שניגשים לקופה לשלם כדאי לשים לב ל־The most honest chocolate – טבלת שוקולד מדורגת, ועל כל אצבע מסומן מספר הקלוריות הנלווה לאכילה.

אל תפספסו: כדאי לשים לב ל־The most honest chocolate – טבלת שוקולד שעל כל טור שלה מוסמן מספר הקלוריות

chocolatfactory.com

Chök

צ’וק היא חלק מתאגיד קולינרי ספרדי. היא נולדה בברצלונה כחנות אחידה ומיד התפתחה לרשת שהיא שיר אהבה לשוקולד. בחנויות הרשת אפשר למצוא עשרות מותגי שוקולד לצד מאפים ומשקה שוקולדה ספרדי סמיך וחם.

המקום והמתוקים: חובבי שוקולד ארטיזנלי יראו ב־Chök מכרה זהב של ממש. 8 סניפי הרשת (חמישה מהם ממוקמים בברצלונה) בנויים במבנה של שוקולטרי ובית קפה הפתוחים למטבח שבו מתמחים ברקיחה ארטיזנלית של חומרי גלם מקומיים ככל האפשר, לכדי יצירות שוקולד מופלאות שקורצות למסורות אוכל מקומיות: פרלינים, טבלאות שוקולד, עוגות ועוד.

גרסת גורמה לדונאטס היא מוצר הדגל של המקום (ומעניקה לו את שמו), מאפים קלילים ופריכים שמיוצרים מדי יום ב־30 טעמים כגון שוקולד Marmitako – מחווה למאכל מסורתי מחבל הבאסקים. כל המוצרים מיוצרים בעבודת יד ובכמויות קטנות, בהתאם לדרישה. לכן התפריט משתנה לעתים קרובות, אך תמיד יהיה בו משהו טעים ומתוק.

לרשת 8 סניפים בספרד. רשימת הכתובות כאן.

chokbarcelona.com

Petritxol Xocoa

הרשת הקטנה לקחה את שמה משילוב בין קקאו בקטלנית וקקאו בספרדית. היא נפתחה לפני מאתיים שנה ועובדת בשיטות ובמכשור עתיק במטרה לשמר את מסורת שתיית הקקאו שהייתה בזמנים עברו ממש טקס יומומי בבתי האצולה והבורגנות (ממש כמו תה המנחה האנגלי).

המקום והמתוקים: הסניף הוותיק והראשון בברצלונה ממוקם ברחוב Petritxol ברובע הגותי העתיק של ברצלונה ספוג בניחוח שוקולד. במשך שנים רבות הוגשו בבתי הקפה ובדוכנים ספלי שוקולד חם, שבלעדיהם אף ביקור בעיר אינו מושלם, אחות קטנה יש גם בעיירה סנט קוגאט דל ואייס. Xocoa היא גלגול מודרני של מסורת השוקולד בספרד, חנות מעוצבת שמוקדשת כולה למתוקים ומגישה שוקולד כחוויה אופנתית ובלתי נשכחת. טעמי השוקולד מיועדים להיחרט בזיכרון, למשל שוקולד במילוי רוזמרין, לימון־ורבנה, פלפל ג’מייקני ותה ירוק בתוספת פצפוצי אורז ואגוזים. בחלל הצמוד לחנות פועל בית קפה קטן שהוא בועה של שקט בהמולה של ברצלונה. זה המקום לתת לגוף ולנפש לנוח על שוקולד חם מעוטר בקצפת וצ’ורוס פריכים או מאפה מתוצרת בית. בית הקפה מחולק לשלושה חדרים שלכל אחד מהם היסטוריה ואופי משלו, וזו בהחלט סיבה לחזור לכאן שוב ושוב ושוב.

petritxol.com

Bubo

הקונדיטור Carles Mampel זכה בתואר הקונדיטור הטוב בספרד בשנת 1999, קצת אחר כך, בשנת 2005, ממפל פתח את Bubo, בית קפה וטאפאס בר בו הוא מכין שוקולד מסעיר ומיוחד, מתוקים נהדרים וטאפאס עדכניים.

המקום והמתוקים: “אנשים אוכלים עם העיניים” מאמין ממפל, לכן השוקולדים והמגדנים שלו מסודרים כמו תכשיטים. את עיקר המוניטין שלה צבר בובו בזכות Xabina – עוגת שכולה שכבות דקיקות של עוגת ספוג שמן זית ותבלינים, שכבת פרלין ושברי פולי קקאו פריכים, שכבת עוגת ספוג מושרית בווניל ממדגסקר ושכבת מוס שוקולד. עוגת זאכר המיתולוגית זוכה כאן לגרסה קלילה יותר משכבות עוגת ספוג שוקולד, ריבת פטל מתוצרת בית וגנאש שוקולד. קינוחים בכוסות, פטיפורים, מקרונים ומאפים משמשים הקדמה לשוקולד בעבודת יד לאכילה במקום או לקניה הביתה. בנוסף לסניף בברצלונה, מחזיקה כיום הרשת בבוטיקי שוקולד באבו דאבי ובטוקיו.

bubo.es

  •  

    הממלכה המתוקה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בלונדון

    לונדון, אנגליה
  •  

    השוקולדים של התפוח הגדול: המקומות השוקולדיים הכי שווים בניו יורק

    ניו יורק, ניו יורק