דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד

השוקולדים של התפוח הגדול: המקומות השוקולדיים הכי שווים בניו יורק

Jacques Torres
Stick with me sweets
MarieBelle
Li-Lac
Kreuther handcrafted chocolate
Kee's Chocolates
Mast Brothers
Lagusta’s Luscious

השוקולדים של התפוח הגדול: המקומות השוקולדיים הכי שווים בניו יורק

Jacques Torres

הפרלינים הקלאסיים של טורה – שהוכתר לשף פטיסירי הטוב בצרפת עוד בהיותו בן 26 הם מופת של אמנות השוקולד
האנשים מאחורי השוקולד: קשה להמעיט בהשפעה שהייתה לז’ק טורה (Jacques Torres) על סצנת השוקולד בניו יורק. השוקולטייר וכוכב הטלוויזיה החל להתמחות עוד בגיל 15 במאפייה הטובה ביותר בבנדול שבדרום צרפת, העיר שבה גדל. בגיל 26 הוא עשה היסטוריה כשהוכתר ל־Meilleur Ouvrier Pâtissier de France – השף־קונדיטור הטוב ביותר בצרפת, התואר הגבוה ביותר לאיש מקצוע בתחום אשר הוענק לראשונה לאדם כל כך צעיר.

קצת אחר כך טורס עקר לניו יורק ושימש כקונדיטור ראשי במלון ריץ קרלטון ואחר כך במסעדת La Cirque המפורסמת של שף דניאל בולו בגלגולה החדש כ־Le Cirque 2000, כיכב בסדרת הטלוויזיה Dessert Circus with Jacques Torres וכתב מספר ספרי בישול.
המקום והמתוקים: את מפעל השוקולד הארטיזנלי שלו הוא פתח בשנת 2000 וכיום הוא אוחז בחמש חנויות שוקולד ובמפעל ייצור אשר נמצא בחנות הדגל ברחוב הדסון במנהטן, שבה גם אפשר לצפות בשוקולטיירים בעבודתם תוך כדי שקונים פרלינים במילוי קרמל, פירות, סוגי תה אקזוטיים ויין, טראפלים בשילוב שמפניה בצורת פקק בקבוק שמפניה, טבלאות שוקולד, מרשמלו מצופה, מקרונים וסוכריות קרמל נארזים בקופסה בצבעי כתום וחום, שכבר מזוהים עם השוקולד הטוב בניו יורק.
בניו יורק ישנן 5 חנויות, רשימה מפורטת ניתן למצוא כאן

בחנות הדגל ברחוב הדסון אפשר לצפות בשוקולטיירים בעבודתם תוך שקונים פרלינים במילוי קרמל, פירות מרשמלו מצופה וטראפלים בשילוב שמפניה

mrchocolate.com

ז׳ק טורה, שף פטיסירי הטוב בצרפת עוד בהיותו בן 26

ז׳ק טורה, שף פטיסירי הטוב בצרפת עוד בהיותו בן 26

השוקולד הטוב בניו יורק

השוקולד הטוב בניו יורק

Stick with me sweets

ייצור בכמויות קטנות ובתהליך ארוך מוליד שוקולדים יפהפיים, מלאי צבע וטעימים במיוחד. המארזים המעוצבים בקפידה הם ממתק לא פחות מענג לעיניים

האנשים מאחורי השוקולד: מאחורי השוקולטרי עם השם הכי מתוק בניו יורק עומדת Susanna Yoona שף קונדיטורית שעבדה במסעדות מכוכבות מישלן לפני שהקימה שוקולטרי משלה. היא עובדת בשיתוף קבוצת שוקולטיירים צעירים שמאמינים שלא כסף מסובב את העולם, אלא שוקולד ועובדים בשיטות איטיות – שלושה ימים לפרלין וייצור ידני – שמעלות את האיכות אך מקצרות את שורת הרווח.

המקום והמתוקים: בחנות רחבה בלב הסוהו במנהטן, הפרלינים מסודרים תחת ויטרינת זכוכית על במות תצוגה קטנות כמו בחנות תכשיטים. חלון פנימי רחב נפתח אל חלל הייצור בו השוקולטיירים עמלי על היצירות המתוקות: פרלין בורבון־מייפל־פקאן, יוזו ומאצ’ה, מרשמלו קינמון ועוד. הפרלינים נצבעים ביד בצבעוניות יפהפייה ונארזים בקופסה דמוית ספר להשלמת אפקט הוואו. בחגים השוקולדים אפילו עוד יותר מרשימים ומעוצבים לצורות סנטה קלאוס, פרת משה רבנו, לבבות וביצי פסחא. כמעט חבל לאכול, אבל עמידה בפני הפיתוי היא משימה כמעט בלתי אפשרית.

אל תפספסו: פרלין בורבון־מייפל־פקאן, יוזו ומאצ’ה, מרשמלו קינמון נצבעים ביד ונארזים בקופסה דמוית ספר להשלמת אפקט הוואו

swmsweets.com   

MarieBelle

כמו רובנו, מירבל ליברמן הייתה ילדה שאהבה ממתקים, אלא שהיא לא הסתפקה רק בזלילה והכינה שוקולד לילדי השכונה. אחרי קריירה בעולם האופנה היא חזרה לאהבתה השוקולדית ושילבה בין שני העולמות

האנשים מאחורי השוקולד: “העונג והשמחה שאנו מוצאים באוכל, אמנות ויופי הם תמצית החיים”, אומרת השוקולטיירית מריבל ליברמן (Maribel Lieberman) ממותג השוקולד MarieBelle New York. התשוקה לשוקולד החלה אצלה בגיל 8, כשהכינה ומכרה ממתקים לילדי השכונה שבה גדלה בהונדורס. בניו יורק היא גילתה תשוקה לאופנה, למדה בבית הספר המפורסם Parsons ופתחה את Lunettes et Chocolat – חנות יוקרתית למשקפי מעצבים ושוקולד.

המקום והמתוקים: בוטיק השוקולד הראשון של מריבל הוקם בשנת 2002 ברובע סוהו והניח את אבן היסוד לאימפריה. בשנת 2012 הכתיר Inc. Magazine את מריבל ניו יורק כאחת מהחברות הפרטיות עם שיעור הצמיחה המהירה ביותר בארצות הברית, ואופרה וינפרי המליצה על השוקולדים במסגרת רשימת Oprah’s Favorite Things. המבחר כולל טבלאות שוקולד, פרלינים, טראפלס, ממתקי קרמל ואבקת קקאו באריזת תכלת איקונית לא פחות מאשר זו של טיפאני’ס.

אל תפספסו: מוצרי הדגל שלא כדאי להחמיץ הם “בראוניז” מגאנש ושברי קקאו, דובדבנים טבולים בארמניאק ושוקולד, וקליפות תפוז עטופות בגאנש שוקולד מריר וקרמי.

Mariebelle.com

Li-Lac

המותג שהקים מהגר יווני עם הכשרה צרפתית לפני כמאה שנה צמח לרשת של שישה בוטיקים. השוקולדים נותרו ללא שינוי – בעיצוב ובטעם נוסטלגיים

האנשים מאחורי השוקולד: לעומת שאר בתי השוקולד הנוצצים של ניו יורק, Li-Lac הוא פיסת נוסטלגיה מאופקת. המותג הוותיק הוקם בשנת 1923 על ידי ג’ורג’ דימיטריוס (George Demetrious) – מהגר ממוצא יווני שלמד את אמנות ייצור השוקולד בצרפת וכיום מנוהל על ידי דור ההמשך.

המקום והמתוקים: החנות הראשונה נפתחה בלב גריניץ’ ווילג’ ושיקפה את אופיו של הרובע כמרכז לאמנים ואנשי רוח. כיום, כמעט 100 שנים לאחר מכן, Li-Lac הוא מוסד ניו יורקי מוכר המחזיק בשש חנויות במנהטן ובברוקלין. בשנת 2014 הועבר הייצור למפעל חדש שהוקם בברוקלין, אך פולי הקקאו עדיין נבחרים בקפידה ממטעים באפריקה, והשוקולד מיוצר בכמויות קטנות כדי להבטיח טריות. נוסף על טבלאות שוקולד מריר, חלב ולבן, ולטראפלס מציע המותג ממתקים במגוון רחב במיוחד: דובדבנים ומשמשים מסוכרים, ממתק חמאת בוטנים וג’לי, סמורס ומרשמלו, ממתקי אגוזים וקרמל, ממתק פיסטוק נוגט וסוכריות על מקל – כולם מצופים בשוקולד.

אל תפספסו:השוקולד נושא תעודת כשרות ויש ממתקים ייעודיים מקסימים לכל החגים היהודיים: סביבוני שוקולד ממולאים במטבעות שוקולד, חנוכיות ומצות מצופות שוקולד. חלק מהמוצרים אף מתאימים לטבעונים ולנמנעים מסוכר.

ישנם שישה סניפים ברחבי מנהטן וברוקלין, רשימה מלאה כאן

li-lacchocolates.com

ג’ורג’ דימיטריוס (George Demetrious) – מהגר ממוצא יווני שלמד את אמנות ייצור השוקולד בצרפת וכיום מנוהל על ידי דור ההמשך

ג’ורג’ דימיטריוס (George Demetrious) – מהגר ממוצא יווני שלמד את אמנות ייצור השוקולד בצרפת וכיום מנוהל על ידי דור ההמשך

Kreuther handcrafted chocolate

שני שפים עתירי ניסיון צללו להרפתקת שוקולד שהולידה ממתקים עשירים ומורכבים מחומרי גלם מובחרים

האנשים מאחורי השוקולד: לאחר עשור של עבודה משותפת במסעדה שבמוזיאון לאמנות מודרנית MoMA בניו יורק, החליטו השף גבריאל קרויטר (Gabriel Kreuther) ושף־קונדיטור מארק אומונט (Marc Aumont) להתמסר לשוקולד ופתחו בוטיק שוקולד ב-2016.

המקום והמתוקים:  בבוטיק היפהפה שלהם הממוקם מרחק הליכה מתחנת גרנד סנטרל ומברייאנט פארק האופנתי, תמצאו ממתקי שוקולד, פסלי שוקולד ומאפים אלגנטיים משקפים את השכלתו הקולינרית־צרפתית של אומונט ואת הסביבה שבה הוא פועל בניו יורק. הקונספט מושתת על שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר ועיבוד קפדני ליצירת ממתקים המוגשים באריזה מעוצבת בקפידה שמהדהדת את ההיכרות של השניים עם עולם האמנות.מבחר הפרלינים מביא לביטוי האופטימלי תפיסת העולם של הצמד המילויים קלאסיים או חדשניים ומרתקים: וניל מטהיטי, קרמל מלוח, דבש וזעפרן או עוגיית שיבולת שועל לצד כיפות שוקולד צבעוניות במילוי אפרסק מלבה, קוקוס ואננס וליים קי פאי; טופי מקדמיה או טבלאות שוקולד מפולי קקאו מובחרים מדרום אמריקה.

אל תפספסו: פרלינים במילויים קלאסיים וחדשניים כשכל חומר גלם המתווסף לשוקולד נבחר בקפידה יתרה ובעל פרופיל טעם ייחודי

kreutherchocolate.com 

Kee's Chocolates

קי לי טונג מעצבת פרחים עם חיבה עזה לשוקולד הפכה את אהבתה למקצוע והחלה לייצר שוקולדים מוקפדים בהם מככבים תבלינים

האנשים מאחורי השוקולד: רשת השוקולטריות הניו יורקית הוקמה בשנת 2002 על ידי קי לינג טונג (Kee Ling Tong), שעזבה את העולם התאגידי לטובת פתיחת חנות בבה תמכור את שתי אהבותיה:  פרחים ושוקולד. לאחר שנה התברר לה שייצור שוקולד בעבודת יד עדיף על עסקי הפרחים, והיצירות המתוקות תפסו את מלוא המרחב בחנות בסוהו.

המקום והמתוקים: השוקולדים של קי מופיעים בכל רשימת בוטיקי השוקולד הטובים בניו יורק כבר כמעט שני עשורים. לחנות המקורית נוספה אחות בשדרה החמישית ושתיהן בהירות וצנועות – נותות לשוקולד לדבר. מוצר הדגל הוא חד משמעית פרלין ברולה – שוקולד מריר במילוי קרם ברולה, שמגיע עם המלצה לאכול בתוך יומיים לכל היותר. אחריו בתור נמצאים טראפל שוקולד מריר ושומשום שחור ופרלין קימל, שמשקפים חיבור לא שגרתי בין שוקולד ותבלינים. טראפל שוקולד לבן במילוי קוניאק, פירמידת שוקולד מריר ושמפניה, טראפל עלי ורדים בהשריית תה שחור ופרלין במילוי גנאש מארבעה סוגי פלפל הם רק חלק מקולקציה שמפגינה תעוזה, מיומנות וחוש טעם יוצא דופן.

אל תפספסו: מוצר הדגל הוא חד משמעית פרלין ברולה – שוקולד מריר במילוי קרם ברולה טרי

keeschocolates.com

Mast Brothers

הניו יורקים מתים על המפעל הקטן והייחודי של האחים מאסט שמייצרים שוקולד אורגני, מופחת סוכר ומלא בערכים סביבתיים

האנשים שמאחורי השוקולד: האחים ריק ומייקל מאסט הם יקירי התקשורת הניו יורקית בכל הנוגע לשוקולד. ריק הוא שוקולטייר שעבד עם השוקולטייר המוביל ז’ן טורס ומייקל הוא קולנוען לשעבר שאמון על הפן העסקי. שילוב תחומי העניין של השניים הוביל ליצירת טעמים חדשניים ומדוייקים ולתשומת הלב שמוקדשת לאריזה – נייר עבה ונעים למגע, שמעוטר באיורים מופשטים או ביצירות אומנות מכל העולם המוצגות במוזיאון המטרופוליטן – איתו לאחים יש שיתוף פעולה עם תוצרים מרהיבים.

המקום והמתוקים: חנות הדגל והמפעל הוקמו ב-2007 בברוקלין ועברו לצפון מדינת ניו יורק ב-2019, בבית הקפה היפהפה שמעוצב בקווים רכים ובהירים אשר צמוד לבית הייצור, ניתן לטעום שוקולד ולקבל מושג על תהליך הייצור – שכן אחד הקירות שקוף וחושף את המתרחש. הצלחתם של האחים קשורה בבחירה הקפדנית לייצר שוקולד רק מחומרי גלם אורגניים תוך הפחתת כמות הסוכר, עיבוד מינימלי והקפדה על שמירת ערכים של קיימות. טבלאות השוקולד הן המוצר היחיד של השוקולטרי ויש מגוון טעמים נועזים (שמן זית וצ’ילי, שיבולת שועל, עלי תה חמאת שקדים) וקלאסיים (שוקולד חלב, פטל, אגוזי לוז ועוד).

אל פספסו: טבלאות השוקולד – המוצר היחיד של השוקולטרי – אחראי ריק מאסט, שעבד עם השוקולטייר ז’ק טורס והטעמים חדשניים: שוקולד שמן זית, שיבולת שועל וחמאת שקדים

mastchocolate.com

נייר עבה ונעים למגע, שמעוטר באיורים מופשטים או ביצירות אומנות מכל העולם המוצגות במוזיאון המטרופוליטן

נייר עבה ונעים למגע, שמעוטר באיורים מופשטים או ביצירות אומנות מכל העולם המוצגות במוזיאון המטרופוליטן

Lagusta’s Luscious

שוקולד טבעוני טעים בצורה יוצאת דופן שנולד מאידיאלים ומיוצר תוך הקפדה על סחר הוגן, שימוש באריזות מנייר ממוחזר ובשילוב חומרי גלם מהעולם העתיק

האנשים מאחורי השוקולד: כשלגוסטה יירווד (Lagusta Yearwood) הייתה בת 12 והחליטה להפוך לטבעונית, בעיר הולדתה פיניקס שבמדינת אריזונה התרוממו הרבה גבות. אמה של הנערה הנחושה הצטרפה אליה למאבקים למען זכויות בעלי חיים, אך לאחר כמה שנים הודתה יארווד שהמאבק מתיש אותה. במקום זאת היא החלה לייצר בבית שוקולד טבעוני, ובשנת 2011 פתחה חנות ראשונה והקימה את המותג Lagusta’s Luscious.

המקום והמתוקים: החנות ממוקמת בעיירה ניו פאלץ במדינת ניו יורק – זו בקתה קטנה ומקסימה מלבנים חומות וגג רעפים ויש בה גם שולחנות ישיבה. הדרך הלא שגרתית של הבעלים הובילה למוצרים לא שגרתיים על בסיס פולי קקאו אורגניים מסחר הוגן. האריזות עשויות מנייר ממוחזר מתוך שאיפה למינימום פגיעה בסביבה. השוקולד האהוב על יירווד בעצמה מתובל בגרגרי תירס מיובשים, מרווה, פפריקה מעושנת ומלח ים מעושן, מחווה לאצטקים ששילבו במשקה הקקאו שלהם תבלינים וחומרי גלם מהגידולים הסמוכים.

אל תפספסו: הפייבורט של הבעלים מעיד על הייחוד שוקולד מתובל בגרגרי תירס מיובשים, מרווה, פפריקה מעושנת ומלח ים מעושן, מחווה לאצטקים

lagustasluscious.com

  •  

    הממלכה המתוקה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בלונדון

    לונדון, אנגליה
  •  

    ויוה אספנייה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בברצלונה ומדריד

    ברצלונה, ספרד