דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד

הממלכה המתוקה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בלונדון

Rococo
Prestat
William Curley
Artisan Du Chocolat
Dark Sugars
Paul A Young
Fifth dimension chocolate
Pump Street

הממלכה המתוקה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בלונדון

Rococo

שנטל קודי (Chantal Coady) היא עוף נדיר בעסקי השוקולד – אישה ושוקולטיירית זוכת פרסים שיצרה מותג שתושבי לונדון יודעים להעריך ולאהוב. הפרלינים נמכרים באריזות איקוניות בכחול־לבן, והם מתאפיינים בטעמים אלגנטיים שמתכתבים עם המסורת הבריטית, למשל קרם שושנים וקרם סיגליות, קפה והל ובזיליקום ולימון פרסי.

המקום והמתוקים: הבוטיק נוסד ב-1983 ושומר על הקו הקלאסי אך המעודכן שהתאפיין בו מהפתיחה. על המדפים אפשר למצוא גם שוקולד טבעוני ושוקולדים ללא סוכר, ללא גלוטן וללא אגוזים עבור לקוחות בעלי רגישויות. בבוטיק שבשכונת בלגרביה היוקרתית תחום אזור המשמש בית קפה. זה המקום לעצור לספל שוקולד חם ופרוסת עוגה מתוצרת בית. אפשרות אחרת היא להגיע בשעות הבוקר לארוחת בוקר בטעם שוקולד, או לתה מנחה בריטי מסורתי. מאחורי הבוטיק מסתתר גן מעוצב באווירה מרוקאית, ומבעד לרצפה שקופה ניתן לצפות בשוקולד בתהליכי ההכנה.

rococochocolates.com

Prestat

בשנות ה־70 זכה בית השוקולד הבריטי לתהילת עולם כשהוזכר בספרו של רואלד דאל, “דודי אוסוולד”. Prestat הוקם כנראה בשנת 1902 על ידי צרפתי בשם אנטואן דופור (Antoine Dufour), אם כי לא קיימים מסמכים שיעידו על כך. בשנת 1998 נרכש בית השוקולד הארטיזנלי על ידי האחים למחצה ביל קילינג וניק קריאן (Bill Keeling, Nick Crean), שיצקו לתוך המותג הוותיק חיים חדשים ואף זכו עמו בתואר אחת משלוש חברות הממתקים הטובות בעולם לשנת 2005 מטעם המגזין The Economist.

המקום והמתוקים: החנות נראית כלקוחה מפנטסיית ילדים מתוקה – עם קירות צבעוניים, קשתות מאוריות וויטרינה שופעת שוקולדים. גם עיצוב הקופסאות עדיין נושא גרפיקה רומנטית מסולסלת, אך הטעמים מתכתבים עם המאה ה־20: טראפלס שוקולד לבן במילוי ג’ין, שוקולד רובי ורוד במילוי קרמל מלח ים ומיני טראפלס במילוי שמפניה ורודה. מומלץ לשים לב ל־THINS – עיגולי שוקולד דקיקים ושטוחים שנמסים בפה במתיקות נפלאה.

prestat.co.uk

William Curley

שמן של היצירות המתוקות שמכין וויליאם קרלי הסקוטי פרץ מזמן את גבולות הממלכה הבריטית. את השכלתו הקולינרית המעשית הוא רכש כשף פטיסרי במסעדות עילית, שם פיתח סגנון מובחן וייחודי שבא לידי ביטוי בעוגות ובקינוחים הנמכרים בבית הקפה הצמוד לבוטיק השוקולד. יצירתו של קרלי מושפעת במידה רבה מאשתו השפית Suzue Curley ילידת אוסקה יפן שרכשה השכלה בבית הספר קורדון בלו (כמו למשל פרלין במילוי שומשום בסאקה, ברולה תה ירוק ועוד). שניהם השתתפו בתחרויות בישול וזכו בפרסים רבים, כולל מדליית זהב במשחקים האולימפיים לקולינריה שנערכו בברלין בשנת 2004. בשנים 2007 ו־2009 הוכתר קרלי כשוקולטייר הטוב בבריטניה מטעם האקדמיה לשוקולד בלונדון ומיד אחרי הזכייה החל למכור את השוקולדים שלו גם ברשת הרודס היוקרתית. שני הספרים שפירסם זכו בפרסים גם הם.

המקום והמתוקים: בבוטיק השוקולד של קרלי ואשתו אשר נפתח ב-2003 אפשר למצוא טבלאות מתובלות במלח ים ותה ממחוז אסאם בהודו, טראפלס ופרלינים – במחלקה הנוסטלגית תמצאו פרלין יפו שממולא בעוגת ספוג תפוזית וגנאש מרמלדת תפוזים, יש מחלקת פרליני קוטור ומוצרים להכנת שוקולד חם. הוא מקפיד להשתמש בחומרי גלם ממחזות הגידול הנחשבים ביותר (למשל פיסטוקים מסיצליה, אגוזי לוז מפיימונטה ושוקולד גולמי שהוא רוכש דרך חברת אמאדאי האיטלקית (הנחשבת לאחת הספקיות הטובות בתחום).

williamcurley.co.uk

Artisan Du Chocolat

בשנים האחרונות עברה סצנת השוקולד בבריטניה מהפך ולג’ררד קולמן (Gerard Coleman) יש חלק נכבד בכך. קולמן עבד כשף־קונדיטור במסעדות בלונדון ובדבלין, ואת השכלתו בשוקולד רכש אצל אמן השוקולד הארטיזנלי Pierre Marcolini בבריסל.

המקום והמתוקים: בשנת 2000 הקים קולמן את Artisan Du Chocolat, ולאחר שביסס שתי חנויות בלונדון, הוא פתח חנות בתוך בית הכלבו הנודע סלפרידג’ס ואחריה פתח סניף נוסף. לייצור שוקולד גולמי התפנה קולמן רק בשנת 2007, ומאז הוא מקפיד על רכישת פולי קקאו מחוות בדרום אמריקה תוך שיתוף פעולה מלא עם החקלאים. ברשימת רבי המכר של המותג אפשר למצוא טראפלס שמפניה ורודה ותותים, פניני שוקולד בציפוי פיסטוק ירוק בוהק, וסדרת כדורי קרמל מלוח בציפוי שוקולד שפותחה בשיתוף פעולה עם שף גורדון רמזי.

אל תפספסו: ברשימת רבי המכר אפשר למצוא טראפלס שמפניה ורודה ותותים, פניני שוקולד בציפוי פיסטוק ירוק בוהק, וסדרת כדורי קרמל מלוח בציפוי שוקולד שפותחה בשיתוף פעולה עם שף גורדון רמזי

לארטיזיאן דה שוקולד יש ארבעה סניפים בלונדון. רשימת כתובות כאן

artisanduchocolat.com

Dark Sugars

Fatou Mendy המכונה נייאנגה (Nyanga), צעירה תושבת לונדון ששורשי משפחתה נטועים בגאנה, ייצרה טראפלים בבית ומכרה בשוקי האוכל הנחשבים ספיטלפילדס ובורו. כשנעשה הרומן עם השוקולד רציני, היא נסעה לאפריקה והקדישה שלוש שנים למחקר פולי קקאו בחווה בגאנה השייכת למשפחתה. בשנת 2015 היא הקימה בית ייצור ארטיזנלי שמחבר בין המסורת המערב אפריקאית לקצב החיים הכאוטי שבלונדון.

המקום והמתוקים: פולי הקקאו נקלים בחנות ומעניקים לשוקולד מראה כהה ועשיר וארומה עמוקה. פרלינים בגימור זהוב מוצגים בקערות צדף עמוקות על גזעי עץ אפריקאי, המתכתבות עם מטעי הקקאו ועם הנוף באפריקה. משקאות שוקולד חם סמיכים ומתובלים מעוטרים בשבבי שוקולד הם גאוות המקום והם מפיצים ניחוח חם ומזמין, פרלין הדגל הם פרלינים דמויי פנינים עגולים ושנהביים בצבעים שונים שמשלבים שוקולד וחברים: יש פניני שמפנייה ורודה, פניני ומנגו, פניני אפרסק, קרמל איר ועוד, הצבעוניוןת הוזהרת שלהם צובעת החורף הלונדוני בגווני שמש אפריקנית.

darksugars.co.uk

Paul A Young

השוקולטייר הצעיר ועטור הפרסים פול א’ יאנג זוכה לאהבת הקהל בגלל גישתו החדשנית וצירופי הטעמים הלא שגרתיים שהוא ממציא במעבדה, לדוגמה שוקולד מריר במילוי ממרח מרמייט או קארי ירוק עם מחית קוקוס, ג’ינג’ר, צ’ילי ירוק ושמן זרעי כוסברה. יאנג הוא יליד יורקשייר אבל את הבוטיק הראשון שלו פתח בלונדון ב-2005 ועוד אחד בלונדון אף הוא.

המקום והמתוקים: שתי החנויות קטנות ונאות ללא מקומות ישיבה ועם תצוגה מרשימה. שלא כמקובל בלונדון, את השוקולד מכינים בכמויות קטנות מדי יום בעבודת יד במטבחי הבוטיקים. חומרי הגלם הם כמובן ללא תוספים וחומרים משמרים (מה שמסביר את הצורך בהכנה יומיומית). המבחר עצום, אך מומלץ לא לפספס פרלינים במילוי רפרפת פסיפלורה וקרמל מלח ים, שזכו בפרסים רבים. בבוטיק בסוהו ניתן להתנסות בטעימות ובסדנאות הכנת טראפלס, קרמל מלח ים ואפיית בראוניז עמוסי שוקולד. יאנג מודה שהוא שואב השראה מכל מה שסביבו. לחג המולד הוא הכין פרלינים משכרים במילוי קוקטייל נגרוני, ובהשראת ספרי “הארי פוטר” הוא יצר צפרדע משוקולד לבן מנוקדת בכתמי הסוואה משוקולד מריר.

אל תפספסו: את צירופי הטעמים הלא שגרתיים יאנג ממציא במעבדה: שוקולד מריר במילוי ממרח מרמייט; קארי ירוק עם מחית קוקוס; ג’ינג’ר, צ’ילי ירוק ושמן זרעי כוסברה

paulayoung.co.uk

Fifth dimension chocolate

כשראסל פולן ואלברט צ’או (Russel Pullan Albert Chau,) הקימו את בית ייצור השוקולד שלהם בשנת 2013, הם לא ציפו להצלחה כזאת. כאוטודידקטים הם למדו בשיטת הניסוי והטעייה, ובתוך חמש שנים זכו ביותר מ־50 אותות הצטיינות מטעם איגודים בינלאומיים לשוקולד. העקרונות המנחים שעל פיהם פועלים השותפים הם ייצור שוקולד בעבודת יד, מפולי קקאו חד־זניים ובשילוב קרמל.

המקום והמתוקים: השוקולדים של פולן וצ’או נמכרים רק אונליין, מנעד הטעמים נע מהקלאסי אל החדשני והפרלינים נקראים על שם ערים בעולם, תוך יצירת מתאם מסוים בין העיר לטעם. כך למשל פרלין ריו דה ז’נירו ממולא בננה וקרמל הל, פרלין בוגוטה ממולא קפה וקרמל, פרלין כלכותה מאופיין במילוי צ’אי ופרלין לונדון במילוי בירה וקרמל. כמה מהטעמים מיועדים למיטיבי שוקולד של ממש, למשל גבינת ברי (מונטריאול), יוזו וגרגרי פלפל ורוד (קגושימה) ואפילו גרגרי חרדל (Meaux בצרפת).

5dchocolates.com

Pump Street

התשוקה ללחם זרמה בדמו של כריס ברנן (Chris Brennen) – שגילו כבר למעלה מ־70 שנה אך רוחו צעירה – במשך שנים רבות, עוד כשעבד בחברת המחשבים IBM והוא החליט להתמסר אליה ולהפוך אותה למקצוע כשהגיע לגיל השלישי.

המקום והמתוקים: בשנת 2010 ברנן ובתו ג’ואנה אלרדי (Joanna Already) פתחו את מאפיית פאמפ סטריט בסופולק. מיד לאחר מכן צללו האב והבת לעומקי אהבתם החדשה – שוקולד ופתחו בוטיק שוקולד קטן בסופולק אף הוא. ברנן רואה דמיון בין הכנת לחם מחמצת וייצור שוקולד, תהליכים הקשורים בתסיסה. בין מוצרי השוקולד שנמכרים באריזות ממותגות אפשר למצוא טבלאות שמשלבות את שני תחומי ההתמחות של המקום כגון שוקולד מאקוודור בשילוב מחמצת ומלח ים, ושוקולד בשילוב פירורי שיפון, חלב ומלח ים. לצדם נמכרים ממתקי שוקולד בצורת לב על מקל, שוקולד טבעוני ושוקולד להמסה בחלב להכנת משקה חם.

pumpstreetchocolate.com

  •  

    ויוה אספנייה: המקומות השוקולדיים הכי שווים בברצלונה ומדריד

    ברצלונה, ספרד
  •  

    השוקולדים של התפוח הגדול: המקומות השוקולדיים הכי שווים בניו יורק

    ניו יורק, ניו יורק