דלג לתוכן ראשי דלג לחיפוש דלג לתפריט תחתון
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
לוגו עלית משוגעים לשוקולד
קרדיט: Depositphotos
זו׳רנל

ספריית השוקולד: הספרים שיעשו לכם חשק לשוקולד

הוא עושה לכם הכי טוב שאפשר ותמיד נמצא שם בשבילכם, אבל תכלס אתם לא באמת יודעים עליו כלום. אז אם אתם רוצים להפסיק לקחת את השוקולד שבחייכם כמובן מאליו ולהעמיק את הקשר איתו, זוהי רשימת הספרים שאתם צריכים לנבור בהם - ממדריכי הכנה ועד להיסטוריה מקיפה

שוקולד מכל הזוויות
פיטר גרוולינג (Peter Greweling), שף הפטיסרי הבכיר במכון לקולינריה באאצות הברית (Culinary Institute of America) הוא המחבר של ספר השוקולד והקונפיסרי הדידקטי והמקצועי ביותר בשוק. מאז הפרסום הראשון ב־2007 כבר התפרסמו כמה מהדורות, ובצדק. הספר פורש הסברים מקיפים על כל היבט בתחום עשיית השוקולד: מחומרי הגלם ותכונותיהם, דרך הטכניקות השונות לייצור ועד לתיאוריות והמגמות המובילות שעיצבו את תחום עשיית השוקולד. נוסף לעל כל אלו תמצאו גם הנחיות מעשיות מפורטות (מאת מורה מנוסה ומוכשר) של כל שלב ביצירת שוקולד, כולל אפילו אחסון ואריזה. ספר חובה לכל מי שעוסק בתחום.

Chocolates and Confections: Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner   הוצאת Wiley, 400 עמודים.
מחיר: כ־38 דולר.

Chocolates and Confections: Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner

 ——–

שוקולד למתקדמים
הספר של השף הבלגי עטור הפרסים ז’אן פייר ויבו (Jean Pierre Wybauw), בשיתוף עם יצרן השוקולד קליבו (Callebaut), הוא השלישי בסדרת ספרים העוסקים בשוקולד. הספר מוקדש כולו לנושא החשוב של חיי המדף של השוקולד. נשמע כמו נושא זניח אבל בהחלט אינו כזה – תכנון אורך חיי המדף מצריך חשיבה עמוקה והיערכות מקדימה בכל מה שקשור לבחירת חומרי הגלם ואופן שילובם במתכונים.

בספר תמצאו מידע על חומרי הגלם, התהליכים והיחסים בין החומרים יותר מאשר מתכונים, אך יש גם כאלו והם מפרטים את טכניקת ההכנה ומלווים בצילומים שמסייעים להעמיק את ההבנה. ספר מומלץ ליצרנים באשר הם, אך גם מתאים לחובבי הז’אנר שרוצים להעמיק בתחום.

Fine Chocolate v. 3: Great Experience: Extending Shelf Life הוצאת Lannoo, 224 עמודים. מחיר:
כ־100 דולר.

Fine Chocolate v. 3: Great Experience: Extending Shelf Life

——–
מפתח לעולם שכולו מתוק
הספר שפותח על ידי פדריק באו (Federic Bau) ויצרנית השוקולד ולרונה (Valrhona) הוא ה”רות סירקיס” של עולם השוקולד – ספר בסיס מצוין, נגיש ומזמין שכולל שלל מתכונים לקינוחי שוקולד: מוסים, מאפים, גלידות, פרלינים ועוד. כל מתכון מלווה בהסבר מפורט (וצילומים מהממים). מלבד המתכונים יש כמה פרקים עיוניים עם הסברים תיאורטיים על יותר מ־100 טכניקות שונות. מושלם לכל מי שחובב ואוהב שוקולד ורוצה להתנסות בעבודה איתו.

Cooking with Chocolate: Essential Recipes and Techniques, הוצאת Flammarion, 416 עמודים/
מחיר: כ-40 דולר.

Clay McLachlan – Photographer

—–
שוקולד כגיבור תרבות
הספר מתאר את ההיסטוריה של השוקולד מראשית הרומן האנושי איתו בתרבויות הקדומות בדרום אמריקה עד לגילוי של פרי הקקאו בעולם המערבי והסחר בו ובוחן איך הוא סלל את דרכו ללב של כולם והפך לממתק הנגיש, הנמכר, המדובר והנחשק שהוא היום. הספר נכתב על ידי מריסל פרסילה (Maricel E. Presilla) – ד”ר להיסטוריה המתמחה בתרבויות הלטיניות בימי הביניים וחוקרת ומרצה על הקשר בין מזון ותרבות. לפרסילה השכלה וניסיון לא פחות מרשימים בתחום הקולינריה, והיא מכהנת כשופטת בכירה בתחרויות שוקולד בינלאומיות. מלבד היסטוריה תמצאו בספר מתכונים, אזכורים מעניינים וטיפים הנוגעים לייצור שוקולד ומוצריו, לכל מי שמעוניין להעמיק בהיסטוריה מהמרתקת שמלווה את חומר הגלם.

The New Taste of Chocolate, Revised: A Cultural & Natural History of Cacao with Recipes הוצאת Ten Seeds Press, 256 עמודים.
מחיר: כ־35 דולר.

The New Taste of Chocolate, Revised: A Cultural & Natural History of Cacao with Recipes

—-
עלילות השוקולד במערב
מדריך אינפורמטיבי וקליל על שוקולד, תרבות והיסטוריה בדגש על העולם המערבי. הספר של קתרין קודורוסקי (Katherine Khodorowsky), סייטליסטית מזון, והרב רוברט (Herve Robert) – תזונאי קליני בספר חובה לכל חובב שוקולד באשר הוא עם רפרנסים מעניינים גם על מקומו של השוקולד באופנות משתנות וגם על מוצרי השוקולד השונים לאורך ההיסטוריה וצילומים נוסטלגיים.

L’abcdaire of chocolate from a to z, הוצאת Flammarion, 119 עמודים.
מחיר: כ־9 דולרים.

Chocolate from A to Z

—-
הכל אודות גאנש
ספרו של ז’אן פייר ריצרד (Jean-Pierre Richard) הקונדיטור וה־ MOFהמפורסם (MOF הוא התואר הגבוה ביותר שצרפת מעניקה לאומנים מתחום האוכל, האופנה ועוד) על כל מה שצריך לדעת על גנאש – קרם שוקולד שהוא אחד מאבני היסוד של עולם הקונדיטוריה. בספר אפשר למצוא הסברים כיצד כל אחד מהרכיבים של הקרם (שוקולד, שומן, סוכרים וכו’), על היחסים ביניהם ועל כל שלב משלבי ההכנה משפיעים על המרקם, הנראות והסמיכות של הגאנש הסופי. לצדם יש גם מתכונים מתאימים. היתרון הגדול של הספר הוא בכך שהוא מדבר על העקרונות הבסיסיים שההיכרות איתם תאפשר לכם לצאת לעצמאות גאנשית ולהתאים את הגאנש שאתם מכינים לצרכים המדויקים שלכם. הספר טרם תורגם מצרפתית לאף שפה אחרת.

Ganache. L’art et l’expertise de Jean-Pierre Richard, הוצאת Edition la Revellate, 343 עמודים.
מחיר: כ־150 אירו.

Ganache. L’art et l’expertise de Jean-Pierre Richard

—-
לא רק לילדים
הקלאסיקה הספרותית של רולאד דאל (Roald Dahl), על חמשת הילדים שמוזמנים לעולמו המופלא של ווילי וונקה, מפעל השוקולד והממתקים הקסום בו הם והקוראים נחשפים לאומפה־לומפה, מפלי שוקולד, סנאים מפצחי אגוזים מהלכים ועוד תופעות משונות. השוקולד הוא עוד גיבור בעלילה שיכול להכניס שמחה גם לנוראיים שברגעים, התיאורים שלו יריצו אתכם לחסל חבילה אחרי חבילה. ולו היו לי שלוש משאלות, השלישית ודאי הייתה לבקר במפעל של ווילי וונקה.

צ’רלי בממלכת השוקולד, הוצאת מרגנית (כנרת זמורה ביתן), 144 עמודים.
מחיר: כ־59 ש”ח.

צ’רלי בממלכת השוקולד

—-
תנ”ך השוקולד המודרני
כשהספר של השף הספרדי רמון מוראטו (Ramon Morato) יצא לאור הוא נחשב לאירוע ספרותי שוקולדי חד פעמי. זהו ספר מרשים שהקדים את זמנו עם מתכונים יצירתיים, חשיבה מקורית ואסתטיקה מרגשת. הספר זכה בפרס ספרי הבישול היוקרתיGourmand World Cookbook Award  בשנת 2007, והוא מכיל מעל 200 מתכונים לקינוחים, עוגות, משקאות, חטיפים, פרלינים ועוד מאכלי שוקולד מכל סוג ומין לצד מדריכים שלב אחרי שלב של טכניקות טמפרור ועבודה עם שוקולד.

Ramon Morato Chocolate הוצאת Vilbo, 600 עמודים.
מחיר: כ־100 דולר.

Ramon Morato Chocolate

—-
ממתק לעיניים
אנדרי דובוויק (Andrey Dubovik), שוקולטייר צעיר ומצליח מבלרוס, ביסס את ספרו הראשון על קורס מקוון שהעביר. Pralinarium הספר הצבעוני והמרהיב הוא מדריך מלא ומקיף ליצירת פרלינים הכולל שפע של הסברים לטכניקות יצירתיות לעיצוב וצביעת פרלינים שאותן המציא עם זוגתו לצד מתכונים לפרלינים צבעוניים ומקוריים. יש בו 412 עמודים אבל 1,529 תמונות (אחת יותר מוצלחת מהשנייה) – מה שאומר שאין הסבר שלא נתמך על ידי המחשה ויזואלית. זה ספר מעורר השראה. מרהיב כבר אמרנו? הספר הודפס אזל במהירות מהמדפים. מהדורה חדשה יוצאת ב־2020 ויש כבר רשימת המתנה בלינק המצורף. ויש גם אפליקציה לליווי הספר או הקורס המקוון שמתמשת בטכניקות של מציאות רבודה.
https://en.lililove.me/pralinarium-edition-4-wishlist/

Pralinarium, הוצאה עצמית, 412 עמודים
מחיר: 99 אירו.

Pralinarium

—-
פינת היצירה
הספר בצרפתית של שני השוקולטיירים פיליפ ברטרנד (Philippe Bertrand) ופיליפ מרנד (Philippe Marand) עוסק כולו בצד הדקורטיבי והאסתטי של השוקולד. הספר מכיל מתכונים וטכניקות לייצור מקישוטי קינוחים ועד פסלי שוקולד אכילים. ספר מפורט ומעמיק אך ידידותי גם למתחילים. מומלץ לכל מי שעושה את צעדיו הראשונים בקישוטי שוקולד ופיסול.

Chocolate Design, הוצאת Teo Editions, 200 עמודים.
מחיר: כ־7 דולר

Chocolate Design