מתכונים
מתכוני עלית
עוגת מצות ומקופלת כשרה לפסח


עשירה מפנקת ובעיקר קלה להכנהלפסח)
שלח מתכון לחברמרכיבים
החומרים הדרושים לתבנית מלבנית:
4.5 מצות שבורות לחצי
ממרח שוקולד עלית
6 מקופלות חומות מפוררות
50 גרם שוקולד פרה לבן (חצי חבילה)
2 מכלי שמנת מתוקה יטבתה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
סוכריות צבעוניות לקישוט
)
אופן הכנה
מורחים את כל חצאי המצות השבורות בממרח שוקולד.
מכינים את קרם השוקולד הלבן:
מחממים את השוקולד הלבן במשך דקה בקערה שמתאימה לחימום במיקרו, עד להמסתו.
מקציפים מיכל שמנת אחד עם כף פודינג עד להתייצבות ומיד לאחר מכן מוספים בהדרגה את השוקולד הלבן שהמסנו (חשוב לוודא שהשוקולד הלבן לא יהיה חם מידי כדי שהשמנת לא תתפרק).
עוברים להכנת קרם השוקולד:
מקציפים את מיכל השמנת הנוסף עם כף פודינג עד להתייצבות ומיד לאחר מכן, בהדרגה, מוסיפים כף שוקולד למריחה.
מרכיבים את העוגה:
מניחים בתבנית 3 חצאי מצה מרוחים בממרח שוקולד מוסיפים מעליהם פירורי מקופלת וקרם
שוקולד לבן.
מסדרים שכבה נוספת של 3 חצאי מצות מרוחות בממרח שוקולד ומעליהם מוסיפים פירורי מקופלת ושכבה של קרם שוקולד.
מסדרים את השכבה השלישית והאחרונה של חצאי מצות מרוחות בממרח שוקולד ומעליהם מפזרים פירורי מקופלת וסוכריות צבעוניות.
)

