מתכונים
מתכוני עלית
עוגת גבינה לא אפויה


עוגת קרם גבינה אוורירית וקלילה על מצע ביסקוויטים)
שלח מתכון לחברמרכיבים
התבנית קפיצית בקוטר של כ-25 סנטימטרים
עבור תחתית
כ-15 ביסקוויטים פתי בר חמאה
חצי כוס חלב קר
עבור התערובת
500 גרם גבינה שמנה 9%
שקית פודינג אינסטנט וניל
כוס סוכר
מיכל 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
חצי כפית תמצית וניל אמיתי
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
עבור הציפוי
כ-10 ביסקוויטים פתי בר חמאה מפוררים לפירורים במעבד מזון
)
אופן הכנה
אופן הכנת התחתית:
1. מוזגים את החלב לצלחת עמוקה
2. טובלים בחלב את הביסקוויטים
3. מסדרים על תחתית התבנית.
אופן הכנת התערובת:
1. מכניסים את כל רכיבי התערובת לקערת מיקסר
2. מקציפים 4 דקות עד לקבלת תערובת חלקה מוקצפת ואוורירית.
אופן הכנת הציפוי:
1. מפזרים את הפירורים על גבי העוגה ואבקת סוכר לקישוט
2. ניתן לקרר כארבע שעות לפני ההגשה.
מומלץ:
ניתן לגוון ולמרוח על גבי הביסקוויטים 2-3 כפות של מעדן פרי (למשל תות).
)

