מתכונים
מתכוני עלית
נשנושים מפנקים מפירות יבשים


נשנושי פירות יבשים מפנקים ופיצוחים מזוגגים בדבש, אפויים בתנור על מצע ביסקוויטים.)
שלח מתכון לחברמרכיבים
תבנית מלבנית
מסגרת אפייה מלבנית בגודל של 30X15 סנטימטרים.
תנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ 170 מעלות.
עבור מצע הביסקוויטים:
ביסקוויטים פתי בר
עבור התערובת
50 גרם פיסטוקים מלוחים
50 גרם פרוסות שקדים מולבנים
50 גרם זרעי חמנייה וקצת צנובר
100 גרם משמש מיובש קצוץ
50 גרם תמרים מיובשים קצוצים (זן התמרים הקשה יותר)
60 גרם דבש
60 גרם סוכר
60 גרם חמאה
30 גרם שמנת מתוקה
קורט מלח
)
אופן הכנה
1. מחממים מראש את התנור לטמפרטורה של כ-170 מעלות (דרגה 5-6)
2. מניחים את התבנית על גבי מגש התנור (מחוץ לתנור)
3. מכסים את התבנית בנייר אפייה משומן
4. מסדרים את הביסקוויטים בתחתית התבנית, על גבי נייר אפייה.
5. מרתיחים בסיר אחד את הדבש, הסוכר, החמאה, שמנת מתוקה והמלח עד שהתערובת מתחילה לבעבע, מורידים לאש קטנה ומשאירים על האש למשך 3-4 דקונוספות עד שהתערובת מסמיכה.
6. מוסיפים לתערובת את הפיצוחים והפירות ומערבבים יחדיו
7. מחלקים את הכל בזהירות על גבי מצע הביסקוויטים ומשטחים בעדינות.
8. מכניסים לתנור למשך 12-15 דקות. מומלץ להציץ אחרי 10 דקות מתחילת האפייה.
לסיום:
1. מניחים לעוגה להתקרר כשעתיים
2. חולצים את העוגה באמצעות סכין מדפנות התבנית
3. חותכים לריבועים.
מומלץ:
ניתן לשלב עם הפירות אופציות נוספות שניתן לפרוס על מצע הביסקוויטים:
גרסה אחת:
100 גרם שזיף מיובש
50 גרם צנובר
80 גרם שבבי שקדים מולבנים
20 גרם זרעי דלעת
גרסה שנייה:
100 גרם מיזלי אנרג'י 40%
50 גרם תמרים חתוכים
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
20 גרם זרעי חמנייה
הגרסה הדו שכבתית בשילוב גנאש
רכיבים לגנאש
200 גרם שוקולד מריר 60%
80 גרם שמנת מתוקה.
אופן הכנה:
1. מרתיחים את השמנת המתוקה וממיסים בתוכה את השוקולד על להמסה מלאה ואחידה.
2. מורחים את הגנאש מעל תערובת פירות ופיצוחים.
)

