1. הפסל – פטריק רוג'ר
פטריק רוג'ר הצרפתי הוא מהשוקלטיירים המוכרים בעולם ונחשב לאחד מאמני השוקולד המיוחדים והצבעוניים בתחום. ביצירותיו תמצאו לא רק פרלינים, אלא גם פסלי שוקולד ענקיים מעשה ידיו המעטרים את חללי החנויות שלו, המפורסמים ביותר הם פסלי קופים ענקיים משוקולד במגוון תנוחות שהפכו למזוהים איתו. בעמוד אפשר להתעדכן בקולקציות השוקולד החדשות שלו וגם לראות את הפסלים שהוא יוצר – שנראים כמו יצירות אומנות שמקומן במוזיאון אלא שהם עשויים שוקולד. בכלל, נדמה שרוג'ר מסתכל על שוקולד כחומר גלם אמנותי לכל דבר ולא רק כעל דבר מאכל.
2. אסתטיקה אסייתית – פיאף
פיאף הוא בית השוקולד של קו און סו (Ku Eun Soo) שוקולטייר עולה מדרום קוריאה שבה מתחילה להתפתח בשנים האחרונות סצנת שוקולד ארטיזנלי מעניינת במיוחד. און סו מביא את רמת האסתטיקה לגבהים חדשים גם בעיצוב השוקולדים ובעיקר בעיצוב המארזים המוקפדים שלו (שעליהם חתומה אנני אטקינס – מעצבת גרפית שהייתה בין היתר חלק מצוות המעצבים של הסרט גראנד הוטל בודפשט) הנותנים מקום של כבוד לכל פרלין ופרלין. בעמוד תוכלו להתעדכן במהדורות החדשות ולראות קצת מחיי היום יום בעבודה במקום. כל מהדורה יוצאת במהדורה מוגבלת וממוספרת, מה שהפך את השוקולדים של פיאף לסוג של פריט אספנות למכורים לדבר.
3. המורה – מרטין דיאז
מרטין דיאז הוא שוקולטייר משיקגו והעמוד שלו הוא אחד מעמודי האינסטגרם האינפורמטיביים ביותר בתחום השוקולד. חובבי השוקולד ויצרנים מתחילים יכולים לקבל פה המון טיפים מעשיים ולא רק השראה (כמו בעמודים אחרים). כמעט בכל יום דיאז מעלה סטוריז ופוסטים חדשים שבהם הוא מדגים ומלמד את שלבי ההכנה של המוצרים שלו ולפעמים הוא אפילו משתף מתכונים. דיאז גם לא מפסיק להתעדכן ולהתחדש ובעמוד שלו תוכלו גם להכיר את כל מה שחם בתחום השוקולד, מתבניות ועד טכניקות חדשות. מרטין הוא אחד המורים המוכרים בעולם והפך מוכר עוד יותר בזכות האינסטגרם ובזכות הפרלין הידוע שלו – הוולקנו.
4. האדריכלית – דינרה קסקו
דינה קסקו האוקראינית הייתה אדריכלית מצליחה שהתמחתה בהדמיות אדריכליות בהדפסת תלת ממד. היא הייתה גם אופה חובבת. לבסוף התחביב השתלט וקסקו עזבה את האדריכלות, עברה לתחום המתוק והחלה להכין מאפים, ממתקים ושוקולד.
בעזרת המיומנויות שהביאה איתה מעיסוקה הקודם, פיתחה קסקו תבניות ייחודיות שמאפשרות לה ליצור מאפים או שוקולדים בצורות גיאומטריות עדינות, מורכבות ומרהיבות. עוד בתחילת דרכה החלה קסקו לייצר שיתופי פעולה עם אמנים שונים מתחומי העיצוב והאמנות הפלסטית והדגמים שהיא מפתחת הולכים ומשתכללים – נושקים לאמנות קונספטואלית. העמוד שלה מלא בסרטונים ותמונות המציגים את התבניות והממתקים שהיא יוצרת והם לא מפסיקים להפתיע. תמצאו בו גם קישור לאתר שלה בו תוכלו לרכוש את התבניות המדוברות.
5. אר־דקו שוקולדי – מילה
מילה הוא בוטיק השוקולד השוכן בלוס אנג'לס בבעלותם של כריסטין סול ובעלה גוטוק סריוז. בני הזוג הגיעו לעולם השוקולד אחרי שניהלו קריירות בתחום העיצוב והאוצרות והעבר שלהם ניכר בכל פרט ופרט – מעיצוב החנות, דרך הצורניות של הפרלינים, עיצוב המארזים והצילום – כל תמונה בפיד מצולמת באופן מדויק ומוקפד ועם תאורה מושלמת.
הם מתאפיינים בצבעוניות של שחור וזהב וחובבים בעיקר יצירת פרלינים בצורות גיאומטריות שמזכירות את השפה הויזואלית של האר־דקו, וכתוצאה מכך יש למותג שלהם מראה אלגנטי ויפהפה. לרגע נדמה שמדובר בעמוד של מעצב על או מותג של מטבחי יוקרה. שמחתי לגלות שהתוכן לא נופל מהצורה – השוקולדים, שחלקם מבוסס על פולי קקאו אורגניים מפרו, ונצואלה והרפובליקה הדומיניקנית הם קלאסיים וטעימים מאוד (אחרי שיטוט בפיד הזמנו לא מעט מהם). אם אתם מזמינים אל תחמיצו את קליפות התפוז האדום.
6. שוקולד מתחת לים – פרושוקולטייר
עמוד אינסטה חביב מאוד, שמראה את העבודה היומיומית של השוקולטיירים על כל צדדיה לצד רגעי שיא בדמות עבודות פיסול שוקולדיות מהמרשימות והיפות ביותר שראינו. פיסול בשוקולד, אף שהוא נוכח הרבה בתערוכות ובניגוד למה שאולי מצטייר, אינו נפוץ במיוחד בקרב השוקולטיירים כך שמרשים מאד לראות את ההישגים של קורטין ויגל השוקולטייר הצרפתי (הצעיר). היצירות המרהיבות שלו מלאות חיים, הוא מגלה עניין מיוחד ביצורים מימיים ככה שהפיד מלא בסרטנים, צבי ים, קונכיות, צדפים ומדוזות חלומיות שמרחפות בחלל.
7. שמחת חיים מתפרצת – סטיק וית' מי סוויטס
התפרצות מטורפת של צבעים, דמויות מתוקות וזוהר מסונוור – בעמוד מתוק ומעורר תיאבון. עזבו אתכם מגוונים משעממים של חום, כאן האסתטיקה הצבעונית והשמחה שורה על הכל – מהאריזות המאוירות (שמעוצבות כמו כריכה של ספר) ועד לציפוי הפרלינים או המליות שלהם – פרלינים שיש להם את הברק המופתי ביותר שראינו (הישג נחשק עבור כל שוקלטייר). כל הצבע הזה מגיע ממקורות טבעיים בלבד – כך לפי האתר של Stick With Me Sweets, השוקולטרי הניו יורקי (שמאגד תחת כנפיו מספר אומני שוקולד).
בעמוד תוכלו למצוא סרטונים שידגימו לכם עד כמה הברק של הפרלינים בוהק, עם השתקפויות יצירתיות. מה זה אומר? אתם חייבים לראות בשביל להבין. חוויית המשתמש שלנו? רגעים של מתיקות משמחת ומלאת אנרגיה.
8. זריקת צבע – מליסה קופל
מליסה קופל לימדה ועבדה באקדמיה לשוקולד של קוקו בארי בצרפת (אחד ממוסדות ההכשרה הנחשקים ביותר עבור שוקולטיירים), הפכה לשגרירה שלהם בארצות הברית וכיום היא מלמדת בבית הספר לשוקולד בלאס וגאס. עמוד האינסטגרם שלה הוא תענוג בזכות יצירותיה היפות והמסקרנות, יכולת צביעת הפרלינים מהטובות שראינו ויכולות צילום מרשימות.
כל מי שלוקה בהפרעת OCD ימצא כאן סיפוק מוחלט בזכות הדיוק והירידה לפרטים. גם חובבי האסתטיקה ימצאו פה אינספור ממתקים לעיניים. אם תרצו לשים ידכם על השוקולדים (מה שסביר שיקרה), קפיצה קטנה לווגאס והם אצלכם ביד – קופל פתחה לאחרונה חנות בעיר החטאים. עוד תמצאו בעמוד תמונות ווידיאו קצרים מהסדנאות שהיא מעבירה.
9. העתיד כבר כאן – ריאן אל פוטי
מדובר בעמוד נקי שכמעט כל התמונות בו הן תקריבי פרלינים וירטואוזיים ועוצרי נשימה, לפעמים זה נראה קצת כמו קטלוג מוצרים, אבל קטלוג שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים – מה שמייחד את אל פוטי ההונק קונגי, הוא שכל הפרלינים שהוא מייצר נעשים בהדפסת תלת ממד.
כן כן, השוקולד עצמו מודפס. לא התבניות, אלא הפרלינים! בשנים האחרונות טרנד ההדפסה התלת ממדית הפך לנגיש יותר, אבל אל פוטי לקח את זה צעד אחד קדימה ויצר קולקציה שלמה שמבוססת כולה אך ורק על זה. לצד הפרלינים תמצאו תמונות של כלי הפורצלן היפהפיים שהוא מייצר בטכניקת ההדפסה התלת ממדית, אשר מתכתבים עם הצורניות של השוקולד וגם תמונות של מקורות ההשראה – מדבריות, מבנים ארכיטקטוניים ייחודיים, מצוקים משוננים ועוד.