ארכיון

1933

אליהו פרומנצ'קו מחליט לעשות עליה ועם הגיעו לישראל, רוכש יחד עם מספר שותפים שטח ברמת גן שעליו הם מקימים את המפעל הראשון של "עלית"

1934

שוקולד חדש העונה לשם "שמנונית" מגיע לעולם, ובשנות החמישים מקבל את הכינוי שוקולד פרה, בעקבות הדמות המפורסמת שעל האריזה, דמות שמלווה אותנו כבר בדיוק 80 שנה

1935

עלית לא מסתפקים רק בשוקולד פרה, ומיד מציגים לעולם את חטיף השוקולד השובב "מקופלת", חטיף שהליך הייצור שלו נשמר עד היום בסוד וגם היום הוא מיוצר באגף מיוחד וסגור במפעל

1958

עלית מתרחבת ומקימה בנצרת עילית מפעל, שלימים יהפוך למפעל המרכזי לייצור עולם המתוקים

1970

  • הוופלים כובשים את ישראל ואפילו זוכים למערכון משלהם של הגשש החיוור, מערכון שמעלה את השאלה הנצחית – וופלים או בפלות?
  • עלית לוקחת על עצמה לעזור בבניין הארץ, ומשקיעה בתחומי החינוך, התרבות והספורט, השקעה שמתבטאת בין היתר במתן חסות לקבוצת הכדורסל של מכבי תל-אביב, שלוחת את ההשקעה בשתי הידיים ולוקחת בשנת 1977 את אליפות אירופה בפעם הראשונה בתולדותיה
  • אחרי שעלית מבינה שכל אחד צריך רגע מפנק ומתוק לעצמו מצטרף לעולם המתוקים החטיף "פסק זמן" שכובש את ליבם של האנשים בישראל

2000

כל הידע שנצבר במרוצת השנים על עולם החטיפים המתוקים, סולל את הדרך של החברה לתחום המאפים והעוגיות

2006

עלית מעבירה את מפעל הממתקים לנצרת ומותירה אחריה בניין וצומת עם שפע של היסטוריה מתוקה. בניין זה יאכלס בעתיד הקרוב את שנקר, בי"ס גבוה להנדסה ועיצוב

2010

עלית מבקשת מאזרחי ישראל להחליט סופית – וופלים או בפלות? והעם הכריע – בפלות!

2013

הפרה המפורסמת מחליטה לארח מספר חטיפים ומוצרים שונים בביתה, ומשיקה סדרה מוגבלת של שוקולד פרה בטעמים שונים ואהובים: טורטית, בזוקה, קפה נמס וטעמי